Redaktionskommittén vill veta!
Skicka mitt svar
mar 12

Skriven av: host
2015-03-12 14:18

 Medan vi väntar och håller tummarna inför Jordbruksverkets besked i april om strategin för Leader södra Bohuslän blivit godkänd eller inte, så vill vi på att tipsa om några andra stödformer som är öppna för ansökningar just nu.

Det är fortfarande några veckor kvar att ansöka om startstöd från Landsbygdsprogrammet 2007-2013 via Länsstyrelsen. Stödet är tänkt att underlätta vid starten av ett jordbruks- eller trädgårdsföretag. De kan sökas som längst fram till 1 april 2015, eller tills pengarna tar slut. Här kan du läsa mer om startstöd

Västra Götalandsregionen öppnar upp för ansökningar inom utlysningen Socialt entreprenörskap – finansiering av innovativa projekt inom den sociala ekonomin. Organisationer inom den sociala ekonomin (föreningar, sociala företag, kooperativ, stiftelser) kan ansöka om stöd för utveckling av nya entreprenöriella idéer som har ett socialt värde. Sista ansökningsdatum är 15 maj 2015. Ett informationsmöte om utlysningen hålls på Hotell Riverside i Uddevalla den 25 mars kl 18-19.30. Anmälan görs senast den 23 mars till lotta.forslind(at)coompanion.se. Här kan du läsa mer om stöd till socialt entreprenörskap. 

Stöd till bredband kan sökas från Länsstyrelsen och startas på egen risk. Länsstyrelsen kan börja fatta beslut om stöd först när det svenska landsbygdsprogrammet är godkänt, vilket det väntas bli i sommar.  Här kan du läsa mer om stöd till bredband.

Investeringsstöd för jordbruksföretag har också öppnat för ansökningar. Här gäller samma som för bredband, projekt kan sökas men beslut kan fattas av Länsstyrelsen tidigast september 2015. Här kan du läsa mer om investeringsstöd. 

KulturUngdom beviljar stödet K-peng till kulturarrangörer och kulturutövare mellan 13-26 år. Nästa stormöte för större projekt är 21 april, beslut för mindre projekt fattas löpande. Här kan du läsa mer om K-peng. 

Börja gärna också redan nu fundera på utvecklingsprojekt inför programperioden i Leader södra Bohuslän som vi hoppas ska kunna starta till hösten! Använd våren och sommaren till att finputsa er projektplan, budget och att sätta ihop ett riktigt bra partnerskap för ert projekt. Strategin, där du hittar prioriterade insatsområden, kan du läsa här. Under förutsättning att strategin blir godkänd ser Leader södra Bohuslän mycket fram emot era projektidéer efter sommaren! 

 

 

Tags:

Namn:
Rubrik:
Kommentar:
Säkerhetskod
Skriv in koden i rutan nedan
Skicka in min kommentar    Avbryt  
 

På den här bloggen kan du följa arbetet med att ta fram en strategi för hur landsbygden ska kunna utvecklas i kommunerna Uddevalla, Stenungsund, Tjörn, Orust, Kungälv, Öckerö och i Göteborgs södra skärgård. Strategin ska gälla för EU’s programperiod 2014-2020. En redaktionskommitté ansvarar för att ta fram strategin, som ska vara klar under 2014. Välkommen att följa och delta i arbetet!